Project Description

Nota de premsa 19 de març 2020

  • Avui, una agrupació d’empreses del Bages, presentem una iniciativa amb el nom d’Amic Empresari, per ajudar a les PIMES d’aquest país a superar la crisi social i econòmica que s’està generant a causa de la propagació del COVID-19.
  • Considerem que les mesures aprovades tant per l’estat com pel govern autonòmic no ajuden a solucionar els problemes derivats de la baixada de la facturació que, malauradament, patirà una gran part del teixit empresarial català durant les pròximes setmanes.

Davant la caiguda de la facturació que patiran una gran part de les Pimes i les petites empreses d’aquest país durant els pròxims mesos, a causa de la pandèmia de Covid-19 que estem vivint, hem cregut necessari engegar una plataforma, amb el nom d’Amic Empresari, per tal d’ajudar-nos i treballar plegats en tot el que puguem, començant per reivindicar i exigir al govern un rescat que ens ajudaria a superar aquesta crisi, sense patir-ne tant les conseqüències. És evident que tothom ha d’assumir les seves responsabilitats, i les mesures preses fins ara per part dels diferents governs, les considerem del tot insuficients, ja que l’únic que s’aconseguirà és fer més gran el deute de totes i tots. En aquest sentit, farem pressió i utilitzarem tots els mecanismes que siguin necessaris perquè que se’ns concedeixi un rescat amb les mateixes condicions que el que se’ls hi va oferir als bancs, durant la crisi financera del 2008. Llavors, el rescat va sortir de les butxaques de totes i tots, ara ha arribat el moment que hi hagi reciprocitat. L’objectiu és mantenir el màxim nombre de proveïdors i clients com sigui possible, i per això, el rescat i la complicitat de l’estat esdevé essencial.

D’altra banda, ens comprometem a aportar el nostre gra de sorra per tal de superar amb més facilitat aquesta crisi sanitària, social i econòmica. Des d’avui, les empreses del Bages que ens hem compromès amb aquesta iniciativa, oferirem alguns dels nostres serveis en format “Píndolai de forma totalment gratuïta, per tal d’ajudar-nos entre tots i recuperar així, com més aviat millor, la normalitat.

També hem engegat una campanya a la plataforma Change.org, per tal de recollir el màxim nombre de firmes que sigui possible, i pressionar així als diferents governs, autonòmic i estatal. També es pot trobar tota la informació relativa al projecte a la nostra pàgina web www.amicempresari.cat, o a l’Instagram i twitter @amicempresari, a partir d’aquest mateix divendres. Superar aquesta crisi és només possible si ho fem entre tots. Per tant, és molt important remarcar que tothom qui vulgui és pot sumar al nostre projecte, petits empresaris, Pimes o autònoms. Apunta-t’hi!!